Energielabel & Duurzaam huisadvies

Energielabel

Sinds de energiecrisis is het energielabel nog belangrijker geworden. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig de woning is. Met dit inzicht kun je het energieverbruik beter inschatten en daarnaast geeft het aan welke energiebesparende maatregelen je nog kunt aanbrengen om energie te besparen en het wooncomfort te bevorderen. Daarnaast is het verplicht om bij het verkopen of verhuren van een woonruimte een geldig energielabel te overhandigen aan de koper/huurder.

Een nieuw energielabel aanvragen
Voor het opstellen van een nieuw energielabel komt er een gekwalificeerde woningexpert naar de woning. Tijdens de inspectie wordt de woning aan de binnen- en buitenzijde visueel gecontroleerd. Er wordt gekeken naar aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie. De inspecteur verwerkt zijn bevindingen in een speciaal software programma waarna het juiste energielabel berekend wordt.

Bij EEF Makelaars kunnen we je aanvraag voor een nieuw energielabel indienen bij een gekwalificeerde woningexpert. Deze neemt contact op voor het inplannen van de inspectie.

Je huidige energielabel
Twijfel je of jouw woning een geldig energielabel heeft?
Op www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ kun je dit snel opzoeken.
Het daadwerkelijke label kun je downloaden op www.mijnoverheid.nl
Log in met je Digi-D en ga naar Wonen. Bij “Mijn kadastrale gegevens” zie je de woning en kun je het energielabel downloaden.

Duurzaam huisadvies

Duurzaam huisadvies

Voordelen Duurzaam huisadvies:
✔ Geeft potentiële kopers direct goede inzichten en kan het verkoopproces versnellen
✔ Goed onderbouwd adviesrapport, specifiek voor jouw woning
✔ Geeft inzicht in de verduurzamingsmaatregelen en verwachte besparingen
✔ Tips voor te gebruiken isolatiematerialen en bijbehorende kosten
✔ Aanbevelingen leiden tot minimaal energielabel A
✔ Verduurzamen leidt gelijk tot kostenreductie en een hoger wooncomfort

Bij je energielabel een duurzaam huisadvies?
Maak dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met één van onze makelaars via onderstaand contactformulier. We maken dan een afspraak waarin we informatie geven over het verkoopproces en de meerwaarde van een duurzaam huisadvies.

Neem contact met mij op voor een energielabel en/of duurzaam huisadvies