EEF presenteert jouw woning perfect, onderzoekt de markt, adviseert én onderhandelt over een realistische koopsom.
Bekijk ons 9 stappen plan

Jouw woning verkopen via EEF Makelaars

Een woning verkopen is voor velen een grote stap in het leven. Daarom is het belangrijk om hier met veel zorg mee om te gaan en de juiste beslissingen te nemen.

 • EEF helpt je jouw woning goed en voor een realistische prijs te verkopen.
 • EEF presenteert jouw woning perfect, onderzoekt de markt, adviseert én onderhandelt over een realistische koopsom.
 • EEF doet dit op een no-nonsense manier.
 • EEF staat voor eerlijkheid in al haar handelen.
 • EEF is niet van de ‘gladde praatjes’. Zoals klanten over EEF zeggen: “We weten precies waar we aan toe zijn”.
 • EEF gaat verder dan alleen het bord in de tuin plaatsen én een vermelding op FUNDA.
 • EEF verkoopt actief en houdt gedurende het gehele proces contact met de klant. De hoge klanttevredenheid bevestigt dit!

In 9 stappen je woning verkopen

Met ons zorgvuldige opgestelde stappenplan helpen we je een vlekkeloze en zorgeloze verkoop. Doordat het voor beide partijen duidelijk is hoe het proces verloopt, kun je met zekerheid en rust het verkoopproces doorlopen.

Om de verkoop van jouw huis zorgeloos te kunnen laten verlopen, komen we eerst vrijblijvend bij jou langs voor een kennismakingsgesprek. We bekijken direct de woning en inventariseren jouw wensen. Onze makelaars komen altijd voorbereid op dit eerste kennismakingsgesprek, zodat ze jou direct een geschatte waardebepaling kunnen bieden. Aan de hand van de woninginspectie en een marktanalyse maken we in een later stadium een definitieve waardebepaling.

Wil je na het kennismakingsgesprek met ons in zee? Dan komen we opnieuw bij je langs voor een uitgebreide woninginspectie. Hierbij kijken we onder meer naar het onderhoud, de bouwtekeningen, de centrale verwarming, het energielabel en de ligging van het huis. Daarnaast geven we je advies voor het verkoop klaar maken van jouw woning, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan en jouw huis aantrekkelijk is voor geïnteresseerde kopers.

Na de eerste kennismaking en woninginspectie beginnen we met een gedetailleerde marktanalyse. Zo maken we onder andere een analyse van de buurt, van vergelijkbare woningen en van het bestemmingsplan. Dankzij een gedegen kennis van onze makelaars, de eerder uitgevoerde woninginspectie en deze marktanalyse kunnen we een correcte waardebepaling maken. In overleg met jou als verkoper beslissen we vervolgens wat de geschikte vraagprijs gaat worden.

Na de uitgebreide voorbereiding stellen we samen met jou een persoonlijk verkoopplan op. Met alle gegevens uit de woninginspectie en marktanalyse en jouw specifieke behoeften, bekijken we de verschillende marketingmogelijkheden. Jouw woning wordt op onze website, social media en op Funda geplaatst. Daarnaast kan er ook een advertentie in magazines of kranten worden geplaatst en kan de woning extra gepromoot worden op Funda.

ONZE PLUSPUNTEN

 1. Jarenlange ervaring als NVM-makelaar
 2. Altijd bereikbaar en bij jou in de buurt
 3. Persoonlijke begeleiding en individueel advies
 4. Groot sociaal netwerk
 5. Up-to-date zoekersbestand
 6. Persoonlijke benadering van potentiële kopers
 7. Nieuwste digitale marketingactiviteiten
 8. Hoge plaatsing op Funda met optimale presentatie
 9. Advertentiemogelijkheden in magazines/kranten
 10. Minimaal 2 keer per jaar Open Huizen Dag

In ons verkoopplan zitten de onderstaande verkoopactiviteiten standaard opgenomen:

 • Presentatiepakket
 • Verkoopstyling
 • Beroepsfotograaf / videograaf
 • Verkooptekst
 • Plattegronden
 • Brochures
 • Opvallend verkoopbord
 • Vitrine presentatie
 • Online aandacht
 • Open huis

Na alle voorbereidende stappen, het verkoopplan en de verkoopactiviteiten zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat de eerste geïnteresseerden zich melden. Ook hier sta je zeker niet alleen in. Onze gecertificeerde makelaar zal ruim op tijd aanwezig zijn, zodat we de kandidaat-kopers kunnen verwelkomen. Hoe beter jouw woning wordt gepresenteerd, hoe hoger de kans op een succesvolle verkoop!

We nemen ruim de tijd om de potentiële koper de sfeer van jouw huis te laten proeven. Om de bezichtiging prettig te laten verlopen, gaat onze voorkeur uit naar de afwezigheid van de eigenaren en/of huisdieren. Zo weten wij precies waar de koper naar op zoek is en welke mogelijkheden voor jouw woning van belang zijn. Bovendien krijgen de potentiële kopers een brochure mee met alle media en informatie om thuis op gemak de woning nog eens door te nemen. Je ontvangt direct een eerste verslag van onze bevindingen en na een aantal dagen benaderen wij de kijkers. Je hoeft je dus nergens druk om te maken!

Tijdens het verkoopproces houden we je regelmatig op de hoogte over het verkoopproces door middel van een voortgangsrapportage. Hierin ontvang je de actuele cijfers en feiten van de verkoop, inclusief de resultaten van de online presentatie en de reacties op de advertenties.

Mocht het nodig zijn om de verkoop te verbeteren, kunnen we er in overleg met jou voor kiezen om een nieuwe actie te ondernemen. Het verhogen van de verkoopactiviteiten kan eenvoudig een stimulans zijn om jouw woning bij een grotere doelgroep extra onder de aandacht te brengen. Wij zullen er alles aan doen om jouw woning zo spoedig mogelijk succesvol te verkopen!

Dankzij de verkoopactiviteiten verwachten we al snel biedingen te ontvangen van potentiële kopers. Met uitgebreid advies, ondersteuning en overleg, halen wij het maximale uit de onderhandelingen. De onderhandelingen handelen onze makelaars op een professionele wijze af, zodat beide partijen tevreden kunnen zijn. Zo blijven wij, ook na een akkoord over de verkoopprijs, voor jou aan de slag gaan. We regelen de afhandeling in een koopovereenkomst.

Na de geslaagde onderhandelingen kan dan eindelijk de koopovereenkomst worden opgesteld. Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd, zeker niet onbelangrijk! Onze makelaars stellen de koopovereenkomst overzichtelijk en duidelijk op. Mocht je toch nog vragen hebben of mocht er iets onduidelijk zijn, kunnen we hem altijd met je doornemen en toelichten voordat de handtekeningen worden gezet.

Na het tekenen van de koopovereenkomst zorgen wij ervoor dat de akte naar de notaris wordt verstuurd en dat er een akte van levering wordt opgesteld. Wij controleren de stukken van de notaris. De notaris maakt een afspraak voor het tekenen van de akte van levering op de datum van eigendomsoverdracht. Voor de overdacht hebben we een inspectie en dan gaan we naar de notaris. Hou er rekening mee dat je na de verkoop aansprakelijk gesteld kunt worden door de koper. Wij helpen je dan om een goede oplossing te vinden.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je een woning verkopen, maak dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met één van onze makelaars. Wij geven je een gratis waardebepaling van jouw woning en geven je advies over een goede vraagprijs en een goede verkoopstrategie.We nemen het met zorg opgestelde stappenplan met je door voor een vlekkeloze en zorgeloze verkoop. Na afloop van dit vrijblijvende eerste gesprek is het duidelijk hoe het verkoopproces verloopt en kun je met zekerheid en rust het verkooptraject gaan starten.

Wij geven je een gratis waardebepaling van jouw woning en geven je advies over een goede vraagprijs en een goede verkoopstrategie.
Vraag een gesprek aan